Skip to content
Google Review score Icoon van een vinkje

Winkel van meer dan 1.000m2

Icoon van een vinkje

Winkel met 2.000+ verschillende vloeren

Icoon van een vinkje

Laagste prijsgarantie

Popup Locatie Icoon

De Smidse 5

Popup Telefoon Icoon

Bel ons

Popup Telefoon Icoon

Mail ons

Ondervloeren

De juiste ondervloer kiezen kan soms lastig zijn. Wij helpen je graag! We bieden het grootste assortiment betaalbare ondervloeren voor laminaat, parket, PVC en klik PVC vloeren. Vloerverwarming, vloerkoeling of een TÜV-gecertificeerde 10dB ondervloer voor een appartement? Je vindt het bij jouw POPUP Vloerenmarkt.

ONDERVLOER KOPEN

Wie toe is aan een nieuwe vloer heeft meestal ook een ondervloer nodig! Maar welke ondervloer heb je nou nodig? Bij POPUP Vloerenmarkt helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Zo koop je bij ons een ondervloer voor laminaat, een ondervloer voor PVC en een ondervloer voor parket. Dus welke vloer je ook kiest, we hebben altijd passende ondervloeren voor jouw project.

WAT IS EEN ONDERVLOER?

Een ondervloer is een tweede vloer die je “onder” je nieuwe laminaat, PVC, klik PVC of parket vloer legt. De ondervloer wordt op de basisvloer gelegd waarna jij  je nieuwe vloer eroverheen kunt leggen. Een ondervloer kan bestaan uit een plaatmateriaal van bijvoorbeeld houtvezels of kunststof, maar ook folies welke op de rol geleverd worden. Wil je meer informatie over de verschillende ondervloeren en welke er het beste is voor jouw vloer? In de winkels van POPUP Vloerenmarkt staan onze ondervloer specialisten voor je klaar. Zo geven we je niet alleen informatie over de verschillende ondervloeren maar geven we je, indien gewenst ook een uitgebreide leginstructie voor het plaatsen van jouw nieuwe ondervloer.

WELKE ONDERVLOER HEB IK NODIG?

Welke ondervloer je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren die bepalend zijn voor het kiezen van de juiste ondervloer zijn:

 • Welk vloer ga je leggen? Elke vloer heeft haar eigen ondervloeren. Zo is er een ondervloer voor laminaat, een ondervloer voor klik PVC, een ondervloer voor plak PVC én een ondervloer voor parket.
 • Waaruit bestaat de basisvloer? Wanneer we weten welke soort vloer we gaan leggen is het belangrijk om te kijken waarvan de basisvloer is gemaakt; deze basisvloer kan bestaan uit cement, anhydriet, plavuizen, houten planken of houten platen.
 • Is er geluidsisolatie nodig? Wanneer je bijvoorbeeld laminaat of PVC in een appartement wil leggen is er vaak sprake van verplichte geluidsisolatie. Om het loopgeluid op een laminaat, PVC of parketvloer te verminderen zijn er tal van ondervloeren beschikbaar.
 • Hoe vlak is de basisvloer? In gevallen waar de basisvloer niet egaal genoeg is kan het nodig zijn om een ondervloer met een egaliserende werking toe te passen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe vloer stevig en stabiel zal blijven liggen. De hoeveelheid die de ondervloer egaliseert noemen we het “egaliserend vermogen” van de ondervloer.
 • Is er vloerverwarming aanwezig? In het geval van vloerverwarming in de basisvloer is het belangrijk op een speciale ondervloer voor vloerverwarming te kiezen. Ondervloeren voor vloerverwarming hebben een zeer lage warmteweerstand.
 • Drukbelasting; is er een hoge drukbelasting nodig omdat je bijvoorbeeld een visgraat laminaat vloer gaat leggen? Dan zijn er ondervloeren beschikbaar met een extra drukbelasting of kortstondige drukbelasting.

ONDERVLOER VOOR LAMINAAT

Ga jij een nieuwe laminaat vloer kopen? Dan heb je waarschijnlijk ook een nieuwe ondervloer nodig! Ondervloeren voor laminaat zijn leverbaar in tal van soorten en maten, zoals houtvezel platen en ondervloer folies, maar wat is nou de beste ondervloer voor laminaat? Hieronder geven we je alvast een overzicht van de meest gebruikte ondervloer voor laminaat:

 • Ondervloer folie; geleverd op de rol en voorzien van een vochtwerende folie. Dit type ondervloer is zeer stil dankzij haar geringe dikte van 2 tot 4 millimeter en is ideaal voor gebruik met laminaat op een zandcement- of anhydrietdekvloer.
 • Ondervloer platen; rechthoekige platen welke meestal vervaardigd zijn uit houtvezels. De ondervloer platen voor laminaat hebben een dikte van 5 tot 15 millimeter, hebben een groot egaliserend vermogen en worden dan ook vaak gebruikt op basisvloeren bestaand uit planken.
 • PU rubber ondervloeren; PU rubberen ondervloer voor laminaat wordt net als de ondervloer folie geleverd op rol en wordt vaak toegepast om een aangenaam loopgeluid te creëren.

Wil je meer weten over de beste ondervloer voor laminaat? Hieronder hebben we alvast een aantal veel gestelde vragen voor je op een rij gezet:

HEB IK ALTIJD EEN ONDERVLOER NODIG VOOR LAMINAAT?

Ja, wanneer je laminaat gaat leggen doe je dit altijd op een ondervloer. Anders dan bij klik PVC zijn er op de Nederlandse markt geen laminaatvloeren met geïntegreerde ondervloer. Je plaatst dan ook altijd eerst een losse ondervloer onder je laminaat.

HOE DIK MOET EEN ONDERVLOER VOOR LAMINAAT ZIJN?

De juiste dikte van een ondervloer voor laminaat is grotendeels afhankelijk van het type basisvloer. Is dit zandcement of anhydriet? Dan adviseren we je om een ondervloer van 2mm te gebruiken, hiermee behaal jij het beste loopgeluid. Is de basisvloer van hout? Dan raden we je aan om een ondervloer platen te gebruiken met een dikte van 7 tot 10mm.

WAT IS DE MEEST GELUIDDEMPENDE ONDERVLOER VOOR LAMINAAT?

Wanneer je een geluiddempend ondervloer voor laminaat wilt is het belangrijk om vooraf te bepalen waaruit de basisvloer bestaat. Is deze van hout? Dan werk je het beste met een dikke ondervloer plaat van ten minste 10mm, deze heeft een hoog isolerend vermogen wat ook de geluidsoverdracht ten goede komt. Betreft het een betonvloer? Dan adviseren we je om een zo’n dun mogelijke ondervloer te kiezen. Hoe minder lucht er wordt opgesloten des te aangenamer het loopgeluid zal zijn.

WELKE ONDERVLOER VOOR LAMINAAT OP BETON?

Tenzij je aan hoogte moet winnen kies je voor het leggen van laminaat op beton altijd een ondervloerfolie. Dit is een ondervloer voor laminaat op een rol met een geïntegreerde vochtwerende folie.

WELKE ONDERVLOER VOOR LAMINAAT OP HOUT?

Heb je een basisvloer van hout, zoals planken of platen? Kies dan voor een ondervloer voor laminaat gemaakt houtvezels. Deze platen zijn vaak groen of bruin, en hebben een hoog egaliserend en tevens isolerend vermogen.

ONDERVLOER VOOR KLIK PVC

Wanneer je niet kiest voor laminaat, maar juist voor een prachtige klik PVC vloer of klik PVC visgraat vloer dan zijn er tal van klik PVC ondervloeren beschikbaar. In sommige gevallen is een klik PVC vloer nog niet voorzien van een geïntegreerde ondervloer. Dit kan nadelig zijn maar niet altijd! Zo zijn niet alle klik PVC vloeren mét geïntegreerde ondervloer geschikt voor gebruik in een appartement, en met een losse ondervloer voor klik PVC kan dat dus wel. Ondervloeren voor klik PVC bestaan in de regel uit ondervloer folies of ondervloer vouwplaten met een kern van XPS. Een aantal van onze meest verkochte ondervloeren voor klik PVC zijn:

 • Blue-Line Heat 10dB ondervloer; stabiele ondervloer voor klik PVC met een zeer lage warmteweerstand een 10dB TÜV certificaat voor het gebruik in appartementen.
 • Ivory Line Basic Heat ondervloer; zeer stabiele en tevens betaalbare ondervloer voor klik PVC en PVC click vervaardigd uit polyester voor een lage warmteweerstand en hoge stabiliteit.

Dus welke ondervloer voor klik PVC je ook kiest, in de winkels van POPUP Vloerenmarkt hebben we meer dan 40 kwalitatief hoogwaardige soorten op voorraad. Hieronder hebben we ook alvast een aantal veel gestelde vragen opgesomd over ondervloeren voor klik PVC:

WAAROM EEN ONDERVLOER LEGGEN ONDER KLIK PVC?

Wanneer je een klik PVC koopt zonder geïntegreerde ondervloer zal je merken dat ook de onderzijde van een klik PVC plank ontzettend hard is. Wanneer je deze direct op de basisvloer plaatst zul je merken dat deze bij het belopen een tikkend geluid zal maken. Plaats dus altijd eerst een ondervloer klik PVC.

HOE DIK MOET EEN ONDERVLOER VOOR KLIK PVC ZIJN?

Anders dan bij laminaat kun je onder klik PVC geen dikke egaliserende ondervloer platen leggen. Klik PVC is zeer sterk maar anders dan laminaat veel minder stabiel op de naden. Leg je een klik PVC wel op deze ondervloerplaten dan zal je zien dat deze tijdens het belopen gaan wijken en zelfs stuk gaan. Kies altijd een speciale ondervloer voor klik PVC met een dikte van maximaal 1 tot 1.5 millimeter.

WAT IS DE BESTE ONDERVLOER VOOR KLIK PVC?

Wat de beste ondervloer voor klik PVC is blijft grotendeels afhankelijk van de ondergrond waarop je klik PVC plaatst en natuurlijk de overige factoren. Plaats je de klik PVC vloer in een appartement? Kies dan altijd voor een ondervloer met een geluidreductie van ten minste 10dB.

ONDERVLOER VOOR PARKET

Heb je besloten om je nieuwe parket of lamelparket vloer niet volvlak te verlijmen met parketlijm dan heb je ook voor onder je nieuwe parketvloer een ondervloer nodig. Ondervloeren voor parket lijken sterk op de ondervloeren voor laminaat en zijn dan ook leverbaar in tal van soorten en maten. Traditioneel werd parket altijd op een groene platen ondervloer gelegd maar tegenwoordig wordt er, mede door de opmars van vloerverwarming steeds meer voor een ondervloer folie op de rol gekozen. Wil je weten welke ondervloer voor parket jij het beste kunt gebruiken? Bij POPUP Vloerenmarkt staan onze specialisten voor je klaar met tips en informatie over welke ondervloer voor parket.

ONDERVLOER VOOR PLAK PVC

Ga jij een prachtige plak PVC vloer leggen maar wil je deze niet met PVC lijm op de basisvloer verlijmen? Goed nieuws! Bij POPUP Vloerenmarkt vind je een ruim assortiment ondervloeren voor plak PVC. En wist je dat er ook zelfklevende ondervloeren voor plak PVC zijn? In onze winkels adviseren onze ondervloer specialisten je graag over welke ondervloer voor plak PVC je moet kiezen.

ONDERVLOER VOOR VLOERVERWARMING

Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen én de troste bezitter bent van vloerverwarming dan heb je natuurlijk ook een ondervloer voor vloerverwarming nodig. Ondervloeren voor vloerverwarming hebben een zeer lage warmteweerstand (R-waarde), en niet in de laatste plaats omdat de afwerkvloer een maximale temperatuur van 28 graden Celsius mag bereiken. Wanneer je laminaat of klik PVC gaat leggen op een vloer met vloerverwarming kan dit dus nooit met een isolerende ondervloer. Fabrikanten van vloerverwarmingssystemen adviseren dan ook een maximale warmteweerstand van 0,10 K/W als combinatie van de vloer met de ondervloer. Bij POPUP Vloerenmarkt gaan we liever uit van een een gecombineerde R-waarde van 0,09, hiermee ben je zeker van het hoogste rendement. En goed nieuws, alle vloeren van POPUP Vloeren blijven met de juiste ondervloer zelfs nog onder deze R-waarde. Hieronder alvast een aantal voorbeelden van verschillende combinaties en hun bijbehorende warmteweerstanden:

 • Laminaat van 6 tot 8 mm dik heeft een gemiddelde warmteweerstand van 0,06 K/W. Gecombineerd met een ondervloer met een R-waarde van 0,02 is de gecombineerde warmteweerstand 0,08 K/W
 • Klik PVC van 4 tot 6 mm dik heeft een gemiddelde warmteweerstand van 0,04 K/W. Gecombineerd met een ondervloer met een R-waarde van 0,02 is de gecombineerde warmteweerstand 0,06 K/W

Wil je meer informatie over ondervloeren voor vloerverwarming, of wil je weten wat in jouw situatie de beste ondervloer voor vloerverwarming is? In de winkels van POPUP Vloerenmarkt staan onze ondervloer specialisten voor je klaar.

GELUIDDEMPENDE ONDERVLOEREN

Wanneer je een nieuwe vloer gaat leggen in een appartement of bovenverdieping dan heb je vaak een geluiddempende ondervloer nodig. Geluiddempende ondervloeren hebben speciale geluidsisolerende eigenschappen die het loopgeluid bij laminaat, klik PVC en zelfs parket verminderen. Bij POPUP Vloerenmarkt vind je een groot assortiment betaalbare geluiddempende ondervloeren. Zo hebben we al een 18dB LW ondervloer voor maar €1,99 en een gecertificeerde 10dB Llin ondervloer voor maar €2,95 per m2! Wil je meer weten over geluidsisolerende ondervloer voor laminaat, PVC en parket? Onze ondervloer specialisten staan voor je klaar. We begrijpen dat als het over geluidsreductie gaat je vast nog wat vragen hebt. Hieronder vind je een kort overzicht van de meest gestelde vragen over geluiddempende ondervloeren:

WAT IS DE BESTE GELUIDDEMPENDE ONDERVLOER?

Wat de beste geluiddempende ondervloer is blijft afhankelijk van de basisvloer. Is dit een houten verdiepingsvloer dan kun je het beste met een dikke ondervloer plaat zoals de S-Silent plus ondervloer werken. Is de basisvloer bijvoorbeeld een cementdekvloer dan adviseren we je om een zo’n dun mogelijke ondervloer te gebruiken. Hoe minder lucht je opsluit tussen de dekvloer en het laminaat, parket of PVC, hoe stiller het loopgeluid zal zijn. Ga je de laminaat of PVC vloer in een appartement leggen? Dan is er vaak een zogeheten 10dB (10 Decibellen) eis. Je kiest dan voor een ondervloer die ISO of TÜV getest is op een geluidsreductie van 10dB Llin.

HOEVEEL dB GELUIDREDUCTIE APPARTEMENT?

Wanneer je een laminaat of PVC vloer in een appartement gaat leggen heb je bijna altijd een ondervloer nodig die jouw loopgeluid met 10dB reduceert. Deze 10dB is dan volgens de Llin norm. Naast de geluiddemping van 10 dB dient de ondervloer voor appartement ook bijbehorend certificaat te hebben. Hiermee kun je aantonen dat je aan de eisen binnen het appartementencomplex hebt voldaan.

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN DELTA Lw EN DELTA Llin?

Wanneer je opzoek bent naar een ondervloer, en met name een ondervloer voor een appartement dan kom je vaak de termen Delta Lw en Delta Llin tegen. Maar wat is het verschil tussen deze twee termen, en waarom zijn ze belangrijk? Delta Lw en Delta Llin zijn verschillende testuitslagen uit één en dezelfde test. Deze test wordt vaak afgenomen door TNO of het Duitse TÜV, en test de reductie van een ondervloer in combinatie met een bepaalde laminaat of klik PVC vloer. Delta Lw is de testuitslag van de midden en hoge tonen en de Delta Llin is de testuitslag van de lage tonen. In Nederland gebruik we Delta Llin als norm voor geluidsoverdracht van ondervloeren die gebruikt worden in appartementen, let er dan ook altijd op dat je een 10dB Delta Llin gecertificeerde ondervloer toepast onder jouw nieuwe vloer.

BESCHERMING TEGEN VOCHT

Wanneer je een laminaat of parketvloer te leggen is het van belang om deze te beschermen tegen optrekkend- of restvocht uit de dekvloer. Werk je met een ondervloer zonder geintegreerde dampremmende folie? Plaats dan eerst een vochtscherm.

GOEDKOPE ONDERVLOER KOPEN

Bij POPUP Vloerenmarkt begrijpen we als geen ander dat niet graag teveel betaald voor een ondervloer. Daarom vind je bij ons een meer dan 200 verschillende goedkope ondervloeren, zo hebben we al een goedkope ondervloer voor maar €1,95 per m2 en een goedkope ondervloer voor gebruik in een appartement voor maar €2,95 per m2.

ONDERVLOER AANBIEDING

Net als dat we je niet teveel laten betalen voor je nieuwe vloer zijn ook onze ondervloeren elke dag in de aanbieding. Daarnaast vind je onze ondervloeren nog goedkoper in onze wekelijks wisselende weekactie. Dus niet teveel betalen, én je ondervloer aanbieding kopen? Bezoek dan nu de winkel van POPUP Vloerenmarkt bij jou in de buurt.

LOCATIE VAN POPUP VLOERENMARKT

De winkel van POPUP Vloerenmarkt bevindt zich centraal gelegen in Heemskerk aan De Smidse 5. Wij zijn trotse leverancier van ondervloeren en vloeren in Heerhugowaard, vloeren in Leiderdorp, vloeren in Alphen aan den Rijn, vloeren in Hilversum, vloeren in Den Helder, vloeren in Heemstede, vloeren in Schagen, vloeren in Hoorn, vloeren in Diemen, vloeren in Purmerend, vloeren in Oostzaan, vloeren in Cruquius, vloeren in Hoofddorp, vloeren in Zaanstad, vloeren in Assendelft, vloeren in Wormerveer, vloeren in Aalsmeer, vloeren in Amstelveen, vloeren in Almere, vloeren in Velserbroek, vloeren in IJmuiden, vloeren in Velsen-Noord, vloeren in Krommenie, vloeren in Limmen, vloeren in Uitgeest, vloeren in Heiloo, vloeren in Castricum, vloeren in Beverwijk, vloeren in Akersloot, vloeren in Zaandam, vloeren in Leiden, vloeren in Nieuw-Vennep, vloeren in Lisse, vloeren in Utrecht, vloeren in Amersfoort, vloeren in Santpoort-Noord, vloeren in Wormer, vloeren in Alkmaar, vloeren in Bergen, vloeren in Egmond, vloeren in Den Haag, vloeren in Uithoorn, vloeren in Driehuis, vloeren in Amsterdam, vloeren in Haarlem, vloeren in Volendam, vloeren in Obdam, vloeren in Zwaag, vloeren in Huizen, vloeren in Medemblik, vloeren in Bussum, vloeren in Bloemendaal, vloeren in Enkhuizen, vloeren in Zandvoort, vloeren in Weesp, vloeren in Badhoevedorp, vloeren in Naarden, vloeren in Maarssen, vloeren in Amsterdam-Noord, vloeren in Amsterdam Zuidoost, vloeren in Amsterdam-West, vloeren in Amsterdam-Oost, vloeren in Amsterdam-Centrum, vloeren in Amsterdam Nieuw-West, vloeren in Amsterdam-Zuid, vloeren in Noordwijk, vloeren in Katwijk of vloeren in Hillegom? Wij zijn dichterbij dan je denkt!

Loading...