Skip to content
Google Review score Icoon van een vinkje

Winkel van meer dan 1.000m2

Icoon van een vinkje

Winkel met 2.000+ verschillende vloeren

Icoon van een vinkje

Laagste prijsgarantie

Popup Locatie Icoon

De Smidse 5

Popup Telefoon Icoon

Bel ons

Popup Telefoon Icoon

Mail ons

Laminaat

Toe aan een nieuwe laminaat vloer? Laminaat kopen doe je natuurlijk bij POPUP Vloerenmarkt. Bij POPUP Vloerenmarkt bieden we het grootste assortiment betaalbare huismerk- en A-merk laminaatvloeren. Bezoek jouw POPUP Vloerenmarkt en laat je inspireren door ons ruime assortiment trendy en betaalbare laminaat vloeren.

Trend Eiken Naturel
WEEKACTIE

Trend eik licht laminaat

Kronotex

Alleen in de winkel!

Kronotex
€3,49per m2

VOORDELIG LAMINAAT KOPEN BIJ POPUP
VLOERENMARKT

Bij POPUP Vloerenmarkt zijn we elke dag opzoek naar de beste koopjes, en dat zie je terug in onze prijzen. Buiten onze grote collectie laaggeprijsde huismerk laminaatvloeren vind je bij ons ook alle A-merken laminaat een stuk voordeliger.

Bij POPUP Vloerenmarkt begrijpen we dat het kopen van nieuw laminaat niet altijd eenvoudig hoeft te zijn. Want wat kies je? Een extra brede laminaatvloer, tegellaminaat of misschien wel een visgraat laminaat? In onze winkels helpen we je graag bij het maken van je keuze!

HOOGWAARDIG LAMINAAT VOOR EEN LAGE PRIJS

Doordat POPUP Vloerenmarkt niet werkt met tussenleveranciers kunnen wij ons laminaat aanbieden tegen de laagste prijs met hoge kortingen. Zo vind je bij ons niet alleen het goedkoopste laminaat van Nederland, maar ook alle A-merk laminaat vloeren tegen de laagste prijs. Wij kopen groot in en dat scheelt! Dus voor het laminaat van de hoogste kwaliteit ben je bij POPUP Vloerenmarkt aan het goede adres.

WAAROM LAMINAAT?

Je gaat een nieuwe vloer kopen, en waarom zou je voor laminaat kiezen? Waar vroeger laminaat nog erg onrealistisch leek is het laminaat van nu bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook laminaatvloeren die sprekend lijken op tegels, beton of steen. Er is dus voor iedereen wel een laminaatvloer te vinden. Naast de mooie afwerkingen en decors van nu is ook de kwaliteit van laminaat met de jaren een stuk beter geworden. Het laminaat van nu is erg krasvast en in sommige gevallen zelfs waterbestendig.

WAT IS LAMINAAT?

Laminaat is een samengesteld plaatmateriaal welke bestaat uit de basislaag, het HDF, een stabiliserende onderlaag en een decorpapier afgewerkt met slijtvaste toplaag. De basislaag heeft een dikte die ligt tussen de 6 en 12 mm. Waarvan 8 mm laminaat in Nederland het meest wordt gebruikt.

 • Basislaag, meestal vervaardigd uit HDF en wordt tevens gebruikt om de klikverbinding uit te freezen
 • Onderlaag, brengt stabiliteit en beschermt tevens tegen optrekkend vocht
 • Decorpapier, tussenpapier met een unieke print welke het laminaat haar uiterlijk geeft
 • Slijtvaste toplaag, dit is de laag die uiteindelijk belopen wordt en tevens de slijtvastheid van het laminaat bepaald

DE DIKTE VAN HET LAMINAAT

Een veel gestelde vraag over laminaat is hoe het kan dat de dikte van het laminaat bepalend is voor de kwaliteit en daarmee de slijtvastheid van laminaat. In de basis geldt dat hoe dikker de HDF basisplaat is, hoe dikker ook de slijtlaag of overlay is die op de basisplaat kan worden aangebracht. In Nederland worden de volgende diktes het meest verkocht:

 • 8 mm laminaat, geschikt voor druk belopen ruimtes zoals de huiskamer, de gang en de keuken
 • 7 mm laminaat, geschikt voor slaapkamers
 • 6 mm laminaat, geschikt voor slaapkamers en zolders of voor situaties waarbij er slechts tijdelijk gebruik wordt gemaakt van het laminaat

Dus welke dikte jij moet kiezen is dan ook afhankelijk van hoe druk de ruimte wordt belopen, en natuurlijk hoe lang jij wilt genieten van je nieuwe laminaat.

DE VOORDELEN VAN LAMINAAT

Behalve modern, zeer slijtvast en eenvoudig te leggen is laminaat natuurlijk ook zover doorontwikkeld dat er inmiddels duizenden verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Waar we vroeger alleen nog het ouderwetse beuken laminaat kenden zijn er nu zelfs betonlook laminaatvloeren beschikbaar. Zo is er werkelijk voor iedereen wel een mooie laminaat vloer te vinden. Een aantal van de grootste voordelen van het laminaat van nu zijn:

 • Assortiment laminaat vloeren is zéér uitgebreid
 • Laminaat is enorm slijtvast
 • Laminaat is betaalbaar
 • Het is eenvoudig om zelf je eigen laminaatvloer te leggen

Uiteraard valt er voor het laminaat van tegenwoordig nog veel meer te vertellen. Wil jij meer weten over de voordelen van laminaat? Bezoek dan de POPUP Vloerenmarkt bij jou in de buurt, we vertellen je graag meer.

WELKE SOORTEN LAMINAAT ZIJN ER?

Laminaat is niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Wat waarschijnlijk ook de reden is voor het ontzettend grote aanbod verschillende soorten laminaat. Van bruin en modern laminaat tot wit en tegel laminaat. Tegenwoordig is het er allemaal! Bij POPUP Vloerenmarkt vind je ruim 300 verschillende soorten laminaat, en uiteraard betaal je bij ons nooit teveel. Van goedkoop laminaat tot een luxe visgraat laminaatvloer. Momenteel worden de volgende soorten laminaat het vaakst verkocht:

 • Visgraat laminaat, laminaatvloer in trendy visgraat patroon
 • Extra breed laminaat, laminaatvloer met een breedte tot 33 centimter
 • Eiken laminaat, 90% van alle laminaatvloeren heeft een eiken decor
 • Tegellaminaat, laminaatvloer met een uniek tegelpatroon
 • Betonlook laminaat, laminaatvloer met een nagebootst beton decor
 • Waterbestendig laminaat, laminaat dat een aantal uur lang waterdicht is op de naden

Wil je weten welke laminaat soorten wij op voorraad hebben? Bezoek dan nu de POPUP Vloerenmarkt bij jou in de regio!

LAMINAAT MET VLOERVERWARMING

Waar veel mensen denken dat laminaat niet altijd geschikt is voor vloerverwarming bewijzen we bij POPUP Vloerenmarkt het tegendeel. Alle laminaatvloeren in ons assortiment kunnen worden gecombineerd met traditionele vloerverwarming, ze hebben namelijk allemaal een zeer lage warmteweerstand. Hierbij is het wel van belang dat je de juiste ondervloer voor laminaat gebruikt en dat de temperatuur van de basisvloer maximaal 27 graden Celsius wordt. Heb je aan al deze eisen voldaan? Dan kun jij zorgeloos gaan genieten van jouw nieuwe laminaatvloer met vloerverwarming. Heb je toch nog vragen over het gebruik van een laminaatvloer op vloerverwarming? In de winkel helpen we je graag!

KLIKLAMINAAT

Anders dan bij een lijmlaminaat zijn alle laminaatvloeren van POPUP Vloerenmarkt kliklaminaat. Dat wil zeggen dat elke laminaatvloer die je bij ons ziet voorzien is van een handige klikverbinding. Op deze manier kun je snel en eenvoudig je eigen laminaat leggen. Uiteraard is er wel verschil tussen de verschillende soorten klikverbinding. Zo hebben veel van onze laminaatvloeren een 5G klikverbinding. Deze 5G klikverbinding is speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelf markt, en zorgt ervoor dat de kopse kanten van het laminaat middels een veersysteem eenvoudig aan elkaar te verbinden zijn

WELKE KLEUR KIES JIJ?

Laminaat is er elke vorm, kleur, formaat en prijsklasse. Daarom past laminaat in elk interieur, en is er voor iedereen een mooie laminaatvloer te vinden.

Door de populariteit van laminaatvloeren is ook het aanbod verschillende kleuren enorm gegroeid. Maar welke kleur moet je nou kiezen? Bij POPUP Vloerenmarkt helpen we je graag bij het maken van een keuze! De volgende kleuren laminaat worden momenteel het meest verkocht:

 • Licht naturel laminaat, laat zich makkelijk combineren
 • Beige laminaat, geeft een lichte warme sfeer
 • Donker gerookt laminaat, stoere en robuuste uitstraling
 • Wit laminaat, voor wie van houdt van licht en modern
 • Naturel eiken laminaat, klassiek met een warme uitstraling
 • Zwart laminaat, stoer en modern uiterlijk
 • Bruin laminaat, warm en landelijk
 • Antraciet laminaat, modern tegelpatroon laminaat
 • Grijs laminaat, voor wie houdt van strak en modern

Natuurlijk vind je bij POPUP Vloerenmarkt nog veel meer verschillende kleuren laminaat. En kun je van al deze kleuren laminaat een gratis plank mee naar huis nemen, zodat je de nieuwe vloer ook even thuis kunt bekijken. Van wit tot bruin, en van grijs tot antraciet, laminaat kopen doe je voordelig in onze winkel.

DE BESTE LAMINAAT MERKEN

In onze vloerenwinkel vind je uiteraard alleen de beste laminaat merken. Denk hierbij aan de grote laminaat fabrikanten zoals:

HET LEGGEN VAN LAMINAAT

Heb jij een nieuwe laminaatvloer gekocht, en ga je deze zelf leggen? Gelukkig hebben alle laminaatvloeren van POPUP Vloerenmarkt een handige klikverbinding. Dit stelt jou in staat om zonder te lijmen je eigen laminaat te leggen. En mede dankzij deze klikverbinding kan het laminaat maar op één manier in elkaar geklikt worden, hiermee leg jij je eigen laminaat dan ook snel en zonder kieren. Om je alvast op weg te helpen met het leggen van je laminaat hebben we aantal handige stappen en tips voor je op een rijtje gezet:

 • Acclimatiseren: leg de vloer 48 uur van te voren in de te leggen ruimte. Op deze manier kan het laminaat wennen aan de heersende temperatuur en luchtvochtigheid
 • Ondergrond voorbereiden: zorg dat de vloer voldoende vlak is en dat deze vrij is van stof en vuil
 • Ondervloer leggen: plaats altijd een dampdichte ondervloer, of een ondervloer met een aparte vochtwerende folie. En houd deze rondom iets vrij van de kanten
 • Houd ruimte: zorg ervoor dat het laminaat overal 1 centimeter vrij ligt van muren, plinten, kozijnen en stofdorpels. Op deze manier is het laminaat altijd in staat om vrij te werken
 • Dilateren: breng dilatatievoegen aan van 2 centimeter onder de deuren en dek deze nadien af met een dilatatieprofiel
 • Wildverband: we adviseren je om een laminaat van standaard formaat in een wild verband te leggen. Dus zonder zichtbaar patroon. Hiermee heb je het minste snijverlies

Heb je vragen over het leggen van laminaat? Wij staan voor je klaar. In onze winkels voorzien we je van tips en kunnen we je een uitgebreide leginstructie geven. Alle gereedschappen die je nodig hebt om je eigen laminaat te kunnen leggen vind je in ons uitgebreide doe-het-zelf assortiment.

VISGRAAT LAMINAAT

Wil je eens iets anders dan een standaard laminaat? Misschien is een laminaatvloer in een trendy visgraat patroon dan iets voor jou! Het bekende visgraat parket kennen we natuurlijk allemaal wel, maar visgraat laminaat is toch echt iets nieuws. Bij het leggen van visgraat laminaat worden de korte delen van het laminaat haaks op elkaar geplaatst waardoor het unieke visgraat patroon ontstaat. Om de laminaat planken van de visgraat laminaatvloer aan elkaar te verbinden heeft een visgraat laminaat ook altijd een andere klikverbinding dan een standaard laminaat. Dit kan zijn een A/B verbinding of een Unizip klikverbinding. Wil je meer weten over visgraat laminaat, het leggen van een visgraat laminaat of de verschillende verbindingen? In onze winkels vertellen we je graag alles!

LAMINAAT MET KINDEREN

Net als een PVC vloer is ook een laminaat geschikt voor het gebruik met kinderen. De stevige slijtvaste laag van laminaat is goed bestand tegen het lopen met loopwagens of bijvoorbeeld het spelen met autootjes. Laminaat met kinderen voor de woonkamer? Dan adviseren we je om altijd te kiezen voor een laminaat met een dikte van 8mm, hiermee weet je zeker dat je kunt blijven genieten van je prachtige vloer.

IS LAMINAAT GESCHIKT VOOR HUISDIEREN?

Ja, ook een laminaatvloer is uitermate geschikt voor huisdieren. Zo zullen de nagels van honden en katten zelfs bij wild spelen geen krassen maken in de bovenste laag van het laminaat? Heb je ergens een drinkbak staan, en wordt er vaak geknoeid? Dan raden we je aan om te kiezen voor een waterbestendige laminaat vloer. Deze zijn een een aantal uur waterdicht op de naden waardoor het geknoeide water geen kans krijgt om in de voegen te trekken. Wil je er zeker van zijn dat je laminaatvloer geschikt is voor huisdieren? Kijk dan ook even naar de gebruiksklasse van het laminaat.

GEBRUIKSKLASSE LAMINAAT

Wat zijn gebruiksklassen bij laminaat, en welke klasse heb ik nou eigenlijk nodig? Laminaat wordt altijd uitvoerig getest op slijtvastheid, indrukgevoeligheid en bijvoorbeeld levensduur. En om het voor jou gemakkelijk te maken zijn de verschillende laminaatvloeren onderverdeeld in verschillende gebruiksklasse, zo kan jij al voor het kopen van het laminaat zien hoe sterk jouw vloer, hoe vlekbestendig deze is én hoe lang deze mee zal gaan. De volgende gebruikslassen zal je terugvinden op de verpakking van het laminaat:

 • Klasse 31, meestal 6 of 7mm dik en geschikt voor licht huishoudelijk gebruik. Bijvoorbeeld op de slaapkamers of zolder
 • Klasse 32, meestal 8mm dik en geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik. Bijvoorbeeld de woonkamer gang en keuken
 • Klasse 33, 9 tot 12 mm dik en geschikt voor zwaar commercieel gebruik, denk aan kantoren en winkel

Naast de drie genoemde gebruiksklassen is er voor de slijtvastheid van het laminaat ook nog een speciale certificering. Deze wordt aangeduid als AC (bijvoorbeeld AC32en is eigenlijk alleen van toepassing voor laminaat gebruikt bij commerciële doeleinden. Hierbij worden de volgende certificeringen gebruikt:

 • AC4, bestand tegen gemiddeld voetverkeer dus huishoudelijk gebruik
 • AC5, voor veel belopen ruimtes zoals een kantoorpand of winkel
 • AC6, voor de meest intensief belopen ruimtes als scholen en zorginstellingen

Heb je nog vragen over de slijtvastheid, gebruiksklasse of AC certificering van laminaat? Onze vloer specialisten staan voor je klaar.

DE OPPERVLAKTESTRUCTUUR

Behalve de dikte en het formaat van een laminaatvloer is ook de oppervlaktestructuur van laminaat bepalend voor de prijs. Bij laminaat kunnen we kort gezegd onderscheid maken uit twee verschillende structuren van de toplaag. De voordeligste toplaag is een zogeheten Direct Print, hierbij worden de toplaag en het decorpaper in één beweging op basislaag geplakt. De tweede, en iets duurdere methode, is de Register Embossing. Deze wordt ook wel afgekort aangeven als ‘EIR’ waarvan de letters staan voor Embossed In Register. Een behandeling waarbij er structuur wordt meegegeven aan de slijtvaste eindlaag van het laminaat. Dit zorgt ervoor dat wanneer het decorpapier bijvoorbeeld een knoest laat zien, dat deze ook daadwerkelijk voelbaar wordt. Vooral bij ruimtes met veel strijklicht zal een laminaat voorzien van EIR slijtvaste laag minder glimmen en blijft de structuur zichtbaar.

LAMINAAT OP DE TRAP LEGGEN

Heb jij een verdieping in huis voorzien van een mooie laminaatvloer en wil je hetzelfde laminaat op de trap leggen? We bieden een groot en betaalbaar assortiment profielen voor de trap. Zo heb jij de mogelijkheid om je trap te renoveren in dezelfde kleur als je vloer.

HET ONDERHOUDEN VAN JE LAMINAAT

Met een paar simpele tips en trucs wordt het onderhouden en schoonmaken van je laminaat een fluitje van een cent. We adviseren je daarom ook het volgende:

 • Houd vuil en vocht buiten de deur: maak gebruik van een zo’n groot mogelijke deurmat bij elke entree van je woning. Hiermee blijft vocht en vuil buiten
 • Ga krassen tegen: plaats vilt of andere stoelbeschermers onder stoelen en banken. Bij het gebruik van een bureaurolstoel adviseren we je om een plexiglas onderlegger te gebruiken
 • Houd de vloer schoon: Regelmatig stofzuigen en ten minste één keer per week dweilen met een goed uitgewrongen microvezel vloerdoek en lauwwarm water

Vilt, deurmatten en al het andere voor het onderhouden en schoonmaken van laminaat vind je in onze uitgebreide doe-het-zelf en onderhoud collectie

GOEDKOOPSTE LAMINAAT VAN NEDERLAND

Bij POPUP Vloerenmarkt begrijpen we als de beste dat ook jij niet teveel wilt betalen voor je nieuwe laminaat. Daarom hebben we niet alleen goedkoop laminaat maar ook echt het goedkoopste laminaat van Nederland. Zo hebben we al laminaat vanaf drie euro per vierkante meter en koop je laminaat inclusief ondervloer en plinten al voor €8,49 per vierkante meter.

LAMINAAT AANBIEDING

We weten dat niemand graag teveel uitgeeft aan een nieuwe vloer. Daarom zijn de laminaatvloeren in de winkel van POPUP Vloerenmarkt dan ook altijd in de aanbieding, en vind je nog meer laminaat aanbiedingen in onze wekelijks wisselende weekactie. Meer dan 2000 vloeren, een duidelijk assortiment en vaste lage prijzen. Beloofd.

LOCATIE VAN POPUP VLOERENMARKT

De winkel van POPUP Vloerenmarkt bevindt zich centraal gelegen in Heemskerk aan De Smidse 5. Wij zijn trotse leverancier van laminaat, parket en PVC vloeren voor iedereen uit Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Egmond, Limmen, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Assendelft, Krommenie, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Amsterdam, Amstelveen, Uitgeest, Velsen-Noord, Hoofddorp, Haarlem, Heemstede, Driehuis, Santpoort-Noord, Velserbroek, IJmuiden en alles daar omheen!

Loading...