Skip to content

Winkel van meer dan 1.000m2

Winkel met 2.000+ verschillende vloeren

Laagste prijsgarantie

Popup Locatie Icoon

De Smidse 5

Popup Telefoon Icoon

Bel ons

Popup Telefoon Icoon

Mail ons

Plak PVC

Wil je een nieuwe plak PVC vloer kopen? Omdat je deze gaat verlijmen op bijvoorbeeld een geëgaliseerde ondergrond? Dan hebben wij de PVC vloer voor jou! Plak PVC stroken of plak PVC tegels? Waterbestendig en ideaal voor het gebruik met vloerverwarming. Bij POPUP Vloerenmarkt bieden we niet alleen het grootste assortiment aan huismerk PVC vloeren tegen de laagste prijs, maar vind je ook alle A-merken PVC voor véél minder dan je verwacht. Lange planken of zelfs een visgraat plak PVC? Je vindt het hier!
Sentimo Pvc
WEEKACTIE

Sentimo PVC

Designvloer

Alleen in de winkel!

Diverse varianten
€14,95per m2

PLAK PVC VLOER KOPEN

Ben jij opzoek naar een plak PVC vloeren? Bij POPUP Vloerenmarkt bieden we je het grootste assortiment plak PVC vloeren tegen de laagste prijs! Stroken, tegels of een visgraat? We hebben het allemaal. Daarnaast kopen we groot in zodat jij altijd de laagste prijs betaald voor je nieuwe PVC vloer. Heb je hulp nodig bij het kopen van een PVC vloer? In onze winkel adviseren we je graag.

WANNEER KIES JE VOOR PLAK PVC?

Plak PVC is net als een klik PVC een vloer die jaren meegaat, maar is heel anders opgebouwd. Anders dan bij een klik PVC wordt dit type PVC vloer direct op een geëgaliseerde vloer verlijmd. Hierdoor heeft plak PVC dan ook een zeer lage warmteweerstand en is hiermee uitermate geschikt voor vloerverwarming. Andere grote voordelen van plak PVC zijn bijvoorbeeld:

 • Laagste warmteweerstand, dus zeer geschikt voor vloerverwarming
 • Kan strak gelegd worden, dus zonder ruimte te houden tot kozijnen, plinten en drempels
 • Kies je voor plak PVC dan heb je de keuze uit het grootste aanbod PVC vloeren

Twijfel je, of heb je nog vragen waarom je voor een plak PVC vloer zou kiezen? In de winkels van POPUP Vloerenmarkt helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze!

WAT IS PLAK PVC?

Plak PVC wordt vervaardigd uit de kunststof soort PolyVinylChloride verwerkt tot de PVC vloeren zoals we die nu kennen. Anders dan de naam doet vermoeden hebben we het hier niet over een zelfklevende PVC vloer. In vaktermen hebben we het ook niet over plak PVC maar spreken we van een dryback PVC vloer. Hiermee wordt aangegeven dat dit type PVC vloer volledig verlijmd dient te worden op een geëgaliseerde basisvloer, een verlijmde PVC vloer dus. Dit type PVC heeft dan ook geen klikverbinding. De stroken of tegels van plak PVC vloeren zijn meestal 2 of 2.5mm dik, zijn redelijk flexibel en hebben een stevige slijtlaag. Dus wat is plak PVC? Dit type vloerbedekking wordt ook vaak aangeduid als:

 • Dryback PVC: vakterm waarbij de letterlijke vertaling ‘droge rug’ is. Een PVC vloer zonder aangekleefde ondervloer en klikverbinding.
 • Verlijmde PVC vloer: eigenlijk een plak PVC die reeds gelijmd is op de ondergrond.
 • Lijm PVC: synoniem voor plak PVC.

BETAALBARE PVC VLOEREN

‘Betaalbaar, slijtvast en luxe’. De plak PVC vloeren van nu zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse woningen. Van licht en hout tot zwart en beton, PVC vloeren zijn er in alle vormen, maten en natuurlijk kleuren. Bij POPUP Vloerenmarkt vind je de grootste collectie plak PVC tegen de laagste prijs, en helpen we je graag bij het maken van je keuze.

VOORDELEN VAN EEN PLAK PVC VLOER

Anders dan bij bijvoorbeeld laminaat zit er een een plak PVC strook, of tegel, geen klikverbinding. Toch heeft een plak PVC een aantal grote voordelen:

 • Zeer sterk: dankzij de stevige toplaag en hoge drukvastheid
 • Volledig waterbestendig: dankzij de opbouw uit kunststof
 • Onderhoudsvrij: vuil hecht zich niet aan de toplaag
 • Goed te reinigen: je kunt de vloer natter dweilen dan bijvoorbeeld laminaat
 • Duurzaam: plak PVC wordt niet gemaakt uit natuurlijk grondstoffen en is recyclebaar
 • Anti-slip: voorkomt glijpartijen door het anti-slip effect van de toplaag
 • Goede akoestiek: PVC bevat geen lucht en geeft hierdoor een zeer aangenaam loopgeluid
 • In elk patroon te leggen zonder rekening te hoeven houden met de verbindingen
 • Bij een visgraat plak PVC kunnen band en bies worden aangebracht

Heb je nog vragen over of een plak PVC voor jou geschikt is? Ons team van PVC specialisten staat voor je klaar om je te adviseren. Hierbij helpen we je niet alleen bij het kiezen van een kleur maar kijken we ook samen of dit type vloer geschikt is voor je.

GOEDKOOP PLAK PVC VAN POPUP VLOERENMARKT

Als je een nieuwe PVC vloer koopt dan wil je natuurlijk dat deze jarenlang mooi blijft. Ondanks onze lagen prijzen voor plak PVC vloeren doen we geen concessies aan de kwaliteit van onze vloeren. In onze winkels vind je honderden goedkope plak PVC vloeren. Zo is er altijd een vloer voor jou en weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN

Je gaat een plak PVC vloer kopen, maar welke soorten zijn er nou eigenlijk? Dit type PVC vloer is in elke vorm en maat beschikbaar. Zo zijn er natuurlijk de bekende lange PVC stroken, maar ook tegelvormen en zelfs visgraat patronen.

Wil je meer weten over de verschillen in plak PVC vloeren? Wij staan voor je klaar! Zo helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

DE BESTE VLOER VOOR VLOERVERWARMING

Kan plak PVC op vloerverwarming? Ja, plak PVC is zeer geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Sterker nog, plak PVC is de beste vloer voor vloerverwarming. Met zijn lage warmteweerstand zijn de dunne PVC stroken een zeer goede geleider van warmte. De gemiddelde plak PVC vloer heeft een Rd-waarde van 0,03 en behoort daarmee tot een vloer met de minste warmteweerstand, en doordat de stroken van het PVC direct op de egalisatie laag gelijmd wordt met PVC lijm is er ook nog eens 100% contact met de basisvloer.

IS EGALISEREN NOODZAKELIJK VOOR PVC?

Is je vloer mooi vlak en waterpas en vraag je jezelf af of je toch moet egaliseren? Het antwoord is ja, wanneer je een plak PVC vloer wilt gaan verlijmen is het noodzakelijk om altijd eerst een laagje egalisatiemiddel of egaline aan te brengen op de basisvloer. Het doel van egaliseren is namelijk niet om de vloer waterpas te maken maar om de hechting tussen het PVC en de vloer te verbeteren.

DE TOPLAAG VAN PVC

Natuurlijk is net als bij laminaat de dikte van de toplaag of slijtlaag van groot belang. Deze dikte is bepalend voor de levensduur van je nieuwe PVC vloer. De volgende diktes zien we in Nederland het vaakst:

 • 0.3mm toplaag: gemiddelde dikte voor een slijtlaag bij een PVC vloer en geschikt voor de minder belopen ruimtes in huis. Denk hierbij aan de slaapkamers en de zolder.
 • 0.55mm toplaag: de meest voorkomende slijtlaag dikte bij een plak PVC vloer, en geschikt voor woonkamer gang en keuken.
 • 0.70mm toplaag: een van de dikste slijtlagen verkrijgbaar en wordt gebruikt in ruimtes waar veel voetverkeer is. Denk hierbij aan winkels, ziekenhuizen, kantoren en zorginstellingen.

Welke toplaag dikte jij moet kiezen voor je nieuwe plak PVC vloer is dus afhankelijk van de ruimte waarin je deze gaat leggen, en hoeveel voetverkeer je verwacht. En wist je dat er in de toplaag van een PVC vloer ook een register in embossing aanwezig kan zijn? Zo is alles wat je ziet ook daadwerkelijk voelbaar in de structuur van de toplaag, en volgt de toplaag het decor van je PVC. Wil je meer informatie over de toplaag van een bepaald type PVC vloer? In onze winkels staan we voor je klaar met advies en tips.

STROKEN, TEGELS OF VISGRAAT?

Behalve de verschillende kleuren plak PVC zijn er ook ontzettend veel verschillende vormen verkrijgbaar. Zo zien we tegenwoordig zelfs hexagon en honingraat patronen. De belangrijkste vormen van een plak PVC echter nog steeds de stroken, de tegels en de visgraat. Hieronder lees je wat extra informatie over de meest verkochte PVC vormen:

PLAK PVC STROKEN

Stroken tussen de 120 en 180 centimeter die meestal voorzien zijn van een houtpatroon. De plak PVC stroken kunnen naar wens in de lengte van de woning, dwars in de woning en zelfs diagonaal geplakt worden. Het aanbod van deze vorm PVC is enorm!

PLAK PVC TEGELS

Groot formaat PVC vloeren die vrijwel altijd een tegel, beton, marmer graniet en zelfs gietvloeren nabootsen. Gemiddeld formaat van plak PVC tegels is 30×60 centimeter, maar ook 60×60 centimeter of tegels van bijna een vierkante meter zijn leverbaar.

PLAK PVC VISGRAAT

Bij een plak PVC in visgraat motief worden de stroken haaks op elkaar in de lijm geplaatst. Deze wijze van leggen zorgt voor het trendy visgraat patroon. Anders dan bij een klik PVC in visgraat is het voordeel van dit type PVC dat er ook een band en bies in de vloer verwerkt kunnen worden.

VERSCHILLENDE KLEUREN

Nu PVC één van de meest populaire vloerbedekkingen in Nederland is zien we dat behalve de verschillende patronen ook het aantal kleuren enorm is toegenomen. Bij POPUP Vloerenmarkt zien we dat de volgende plak PVC kleuren het meest worden verkocht:

 • Beige: rustige uitstraling voor de moderne interieurs
 • Licht naturel: bijzonder goed te combineren met andere kleuren in huis
 • Licht eiken: klassieke kleur, maar toch helemaal van deze tijd
 • Bruin: van landelijk tot klassiek en van stoer tot modern
 • Zwart: steeds vaker verkocht, vooral in een visgraat motief

Naast bovengenoemde kleuren vind je in onze winkel nog meer dan 300 andere kleuren plak PVC. Nieuwsgierig geworden naar onze collectie? Bezoek dan nu jouw POPUP Vloerenmarkt!

KAN PLAK PVC MET KINDEREN?

Door de harde slijtlaag en hoge drukvastheid van plak PVC vloeren is dit type vloerbedekking uitermate geschikt als basis voor spelende kinderen. Zo zal het PVC niet snel krassen en is het natuurlijk volledig waterbestendig, wat handig kan zijn bij ongelukjes.

WEEKMAKERS IN PVC

Om de stroken of tegels van het plak PVC flexibel te houden worden er weekmakers gebruikt. Zonder deze weekmakers zou het PVC gemakkelijk breken. De plak PVC vloeren van POPUP Vloerenmarkt bevatten echter geen schadelijke weekmakers zoals ftalaten. Hierdoor kun jij zorgeloos genieten van je nieuwe PVC vloer.

PVC MET HONDEN EN KATTEN

Net als voor kinderen is een PVC vloer ook zeer geschikt voor huisdieren. Zo zijn PVC vloeren sterk genoeg om niet te krassen bij contact met de nagels van bijvoorbeeld een hond. Daarnaast zijn alle PVC vloeren waterbestendig, dus bij het morsen van water uit een drinkbak of zelfs bij een ‘ongelukje’ hoef je je geen zorgen te maken.

PLAK PVC LEGGEN

Anders dan het leggen van een klik PVC adviseren we je om een plak PVC vloer altijd te laten leggen door een vakman. Naast ervaring bezit deze ook over alle benodigde gereedschappen voor het plakken van een PVC vloer. Denk hierbij aan mixers, schuurmachines en een wals. Wil je toch je eigen plak PVC vloer gaan leggen? Bij POPUP Vloerenmarkt vindt je een uitgebreid assortiment artikelen waarmee jij je eigen vloer kunt leggen. Twijfel je, of heb je gewoon nog een paar vragen over het leggen van PVC? Bij POPUP Vloerenmarkt geven je graag een uitgebreide leginstructie.

KAN PLAK PVC IN EEN APPARTEMENT?

Heb je een prachtig appartement, en wil je hier een plak PVC leggen of laten leggen? Informeer dan wel eerst even naar eisen die gesteld worden voor het leggen van een vloer. Zo geldt er in de meeste appartementen dat het loopgeluid van de bewoner met 10 decibel gereduceerd moet worden. Is er geen eis met betrekking tot geluiddemping? Dan kun je met een gerust hart een plak PVC vloer leggen. Is deze eis wel aanwezig? Dan raden we je aan om voor een klik PVC te kiezen of een speciale ondervloer voor plak PVC te gebruiken.

PVC OP DE TRAP PLAKKEN

Wil jij je PVC vloer ook doortrekken op de trap? Dat kan! De stroken of tegels van een plak PVC vloer laten zich dankzij hun flexibele eigenschappen gemakkelijk op maat maken. Daarnaast bieden we in onze winkel een ruim assortiment PVC traprenovatie artikelen zoals PVC lijm, messen, trapspinnen en trapneus profielen.

PLAK PVC ONDERHOUDEN

Ondanks dat een verlijmde PVC vloer onderhoudsvrij, oersterk en krasvast is geven we je toch graag een aantal tips voor het onderhouden en schoonmaken van je vloer.

 • Stop vuil reeds bij de ingang: gebruik deurmatten, schoenvegers en lopers bij de ingang, omdat vuil en zand als schuurpapier op het PVC zullen werken. We raden aan om bij de ingang je schoenen uit te doen, of maak een zo’n groot mogelijke schoonloopzone door middel van een zo’n groot mogelijke deurmat.
 • Voorkom krassen: plaats viltjes of viltglijders onder tafel- en stoelpoten om krassen te voorkomen. Voor stoelen met wieltjes, en bureaustoelen raden we je aan om een plexiglas vloerplaat te gebruiken.
 • Houd de PVC vloer schoon: Stofzuig regelmatig, en dweil het PVC regelmatig met een goed uitgewrongen microvezel vloerdoek en wat schoon lauwwarm kraanwater.

DAGELIJKSE SCHOONMAAK

Waarmee je plak PVC het beste schoonmaakt? Naast vegen met een zachte bezem en stofzuigen met een speciale parketborstel kun jij je verlijmde PVC vloer natuurlijk ook gemakkelijk dweilen. Doe dit voornamelijk met schoon lauwwarm water en voeg liever geen PVC reinigers toe. Heb je vragen over het schoonmaken van plak PVC? In de winkel staan we voor je klaar met tips en informatie over de schoonmaak van je nieuwe vloer.

PLAK PVC AANBIEDING

Ben je opzoek naar een aanbieding voor plak PVC? In de winkels van POPUP Vloerenmarkt zijn alle PVC en PVC plak vloeren het hele jaar door laag geprijsd! Daarnaast hebben we een wekelijks wisselende weekactie, hier vind je regelmatig extra aanbiedingen voor PVC.

LOCATIE VAN POPUP VLOERENMARKT

De winkel van POPUP Vloerenmarkt bevindt zich centraal gelegen in Heemskerk aan De Smidse 5. Wij zijn trotse leverancier van plak PVC vloeren voor iedereen uit Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Egmond, Limmen, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Assendelft, Krommenie, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Amsterdam, Amstelveen, Uitgeest, Velsen-Noord, Hoofddorp, Haarlem, Heemstede, Driehuis, Santpoort-Noord, Velserbroek, IJmuiden en alles daar omheen!

Loading...